SOLTA D’ERIÇONS

Aquest cap de setmana d’octubre he participat en la solta de dos eriçons en Benirrama, un poble de la Vall de Gallinera. Els eriçons es deien Espinete i Farruquito.  Són dos eriçons de terra, una espècie protegida i en perill d’extinció.

Els dos van ser trobats en molt mal estat de salut, i per això els hi van portar al centre de recuperació d’animals del Saler on els van curar. Després, els van donar al meu oncle Fernando per tal que els soltés a la muntanya. Abans vam conviure amb ells un parell de dies. Els vam alimentar i vam observar els seus costums. Són animals sobretot nocturns, i, si se senten amenaçats treuen les punxes. De fet, a mi em van punxar. Quin mal!
Diumenge a la vesprada la meva germana Júlia i jo vam anar a la muntanya per soltar-los. Abans, vam fer un niu amb branques i pedres per a cadascun d’ells, i els vam deixar també un poc de menjar. Quan van sentir l’olor de la terra humida es van posar molt contents. Quasi tant com jo per haver contribuït un poc en la conservació d’aquesta espècie.

Xavier C. alumne de 4t de Primària