LLEGENDA DE SANT HONORAT

Els dies 12, 13 i 14 d’octubre es celebren al meu poble les festes. El 12 d’octubre es celebra la festa del Pilar. Un grup de xics de 20 anys organitzen aquest dia fent paelles i cercaviles de disfresses.

El 13 d’octubre és Santa Bàrbara, fan un trasllat de la imatge de la Santa per tot el poble i la porten a la casa del fester major.

El 14 d’octubre es celebra Sant Honorat, el patró de Vinalesa. Aquest any el meu pare i un grup d’homes de 50 anys han fet la festa , eixe dia a les 11:30 van fer una missa a la que va vindre l’arquebisbe  de València.

A les 14 :00 repartiren les calderes: un menjar popular de Vinalesa, i més tard totes les festeres van fer una processó.

Conten que el 14 de setembre al 1652 va ocòrrer un miracle. Eixe dia va ploure molt i es va desbordar el barranc del Carraixet i els carrers de Vinalesa es varen inundar. A les hores Sant Honorat per la nit va cridar a les cases per a que anaren a l’església.

Gonzalo P.

Alumne de 5é EP