HANSEL I GRETEL I ELS GERMANS GRIMM

El llibre que m’ he llegit s’anomena “Hansel i Gretel i altres contes populars” de Jacob i Wilhelm Grimm de l’editorial Bromera i de la col·lecció EL MICALET GALÀCTIC. Es va editar a 2009 a Valencia i te 143 pàgines.

Juan gaudint del llibre

Jacob Grimm (Hanau, actual Alemanya, 1785 – Berlín 1863) i Wilhelm Grimm (Hanau, 1786 – Berlín, 1859) . Filòlegs i folkloristes alemanys autors d’una celebèrrima recopilació de contes populars titulada “Contes infantils i de la llar” (1812-1822) . Les innumerables reedicions modernes d’esta obra solen portar títols com “Els contes de fades dels germans Grimm” o “Contes dels germans Grimm”, com si els relats anessin de la seua invenció. En realitat, bona part del seu èxit com a transcriptors i compiladors de la tradició cruentíssima oral procedeix precisament del seu criteri (nou en l’època) de respectar al màxim la frescor i espontaneïtat dels contes tradicionals, en compte de sotmetre’ls a artificioses reelaboracions literàries.

Aquest llibre te molts contes i jo he escogit “Hansel i Gretel”. Aquesta historia és una novel·la d’aventures. La historia comença a un petit poble on les persones són molt pobres. Aquesta historia tracta d’una família amb pocs recursos. Al principi, la mare es mor a causa d’una sequera. El pare els va manar a agafar llenya per a que se n’anaren de casa perquè no tenien diners. Així, es van perdre i una anciana que vivia a una casa de xuxes els va raptar. En aquesta casa, la vella va encarcerar al nen i va obligar a la nena a fer les tasques de la casa.

Jo no m’idintifique amb ningú dels personatges. Tot i això, el recomane a Iban perquè se que a ell també li agraden les novel·les d’aventures. A més, aquest llibre em va fer sentir pena quan la vella va raptar als nens. Finalment, mencionar que les poques il·lustracions que hi ha en el llibre no aporten molt però son boniques.

Juan C.